Nergal blogja

Ez itt a semmiről szól.

Friss topikok

  • NRG44: 3 nagyhatalom győzte le az NS-t ellenben a komcsi magától összeomlott. :-) (2009.11.10. 15:22) Nemzeti szocializmus
  • Nergal: Szia! Nem vagyok benn biztos hogy tudok válaszolni, de kérdezz, meglátjuk. :O) (2009.10.26. 16:24) A szerelem, avagy mit is érzünk valójában
  • Kalasnyikova: Várom. :) Bár azt sejtem, nem lesz kellemes olvasmány. (2008.06.10. 00:09) Nyílt levél a 168 óra cikkére
  • Nergal: Nahát. :) A Gyurcsány meg Orbán nélküli politika jó elképzelés, csak sajnos nincs aki a helyükre ... (2008.03.10. 15:59) Kedves Csendes Többség!
  • Nergal: Eddig tetszik. Ritkán esek neki, de olyankor nehezen teszem le. Az ellenpárt sokszor említi maga a... (2008.02.05. 14:33) A szeretet...

HTML

Nem csak a hullák... avagy Subba blogja

2007.08.24. 12:19 | Nergal | 2 komment

Nos asszem kicsit elszaladt a ló az emberekkel. Leírnék pár gondolatot ezzel kapcsolatban, és most abszolúte nem érdekel maga az eset, inkább annak fejtegetése, hogy mi alapján hurcolják meg, anyázzák le őket mások.

Először is ETIKA. Ugyebár másnak rosszul eshet amit tettek. Etikailag tehát kifogásolható a tettük, de csak a nézőpont azon tagjainak, akik a sírkő túloldalán vannak, és nem azoknak, akik itt a blogon és egyéb fórumokon fröcsögnek.

Vallás: Sokan azzal érvelnek, hogy mások vallási kegyhelyét, sőt, minden intézményét és szabályát el kell fogadni, azt korlátozni nem lehet. No! Akkor legyünk olyan kedvesek, és a minket eltiporni óhajtó (esetleg torkunkat átvágó) LaVey-i sátánistát se gátoljuk a vallásának törvényei betartásában, és szép készségessen hagyjuk magunkat. Ja hogy az az ember élethez való jogával kerül összeütközésbe? Értem. A jelenlegi eset meg a szabad élethez való alkotmányos joggal kerül ellentétbe, és szerintem ez valamivel felsőbb rendelkezés, mint a tiszteld a vallás bla-bla-bla.... Ami amúgy sem állja meg a helyét, de hát egy többségi keresztény európában vajon milyen más törvények uralkodnának.

Erkölcsi: Egyetlen kifogásolható dolog, hogy kikerült a netre, ami szerintem sem lopás, esetleg az öcsike műve lehetett vagy saját, de vegyük figyelembe, hogy mennyi hasonló van a neten. Sőőőt. Hasonló? Sokkal durvábbak. Másrészt nem reklámozták, csak feltették, ha ők voltak egyáltalán, de ezt nem akarom én megítélni. Tehát nincs reklám, csak egy tárhely, amihez, még ha nem is jelszóval védett, semmi köze másnak. Vagyis erkölcsileg sem igazán kifogásolható, nem gyerekpornóval bizniszeltek.

Anyagi: ilyen kárt tudtommal nem okoztak, vagyis amíg nem rongálták, nem tulajdonították el a másét, nem korlátoztak senkit saját jogaik gyakorlásában, addig bármilyen ilyen irányú velük szembeni fellépés az ő ilyen irányú jogaik sárbatiprása lenne.

 

Ezen bevezető után felteszem a kérdést, vajon az acsarkodók min háborodtak fel annyira? Azon, hogy a családnak esetleg nem tetszik? Kérdem én, a fórumozóknak mi köze hozzá?
Subba: Milyen jogon másoljátok más webtartalmát engedély nélkül, még ha nem is jelszóval védett? Úgy tudom, mivel más "szellemi terméke", bármilyen is, ezek engedély nélküli felhasználása az adatvédelmi törvény és a szerzői jogok védelme hatálya alá esik, és büntetendő. A képek átalakítása meg már egyenesen pofátlanság. Pláne belinkelni, hogy minden pornóéhes buta anyázó honnan töltheti le a teljes kollekciót meg megérdemelne egy jól irányzott fejberúgást acélbetétessel a kedves károsultaktól. (Igen, Midnatt-tól) Azok meg akik a BP parádén villogtató picsákra csorgatják a nyálukat 12 éves gyerekek közt, azok nem háborodjanak fel egy meghitt fotózás eredményein, mégha akárhol történt is, mert nem a közvéleménynek készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://nergal.blog.hu/api/trackback/id/tr63147757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazinagy · http://bazinagy.freeblog.hu 2007.08.24. 15:40:00

Ezek a "sátánisták, meg acélbetétesek", a saját torkukat vagdossák egyben, másokét csak szeretnék, ha ez köti le őket, mikor lenne idejük megtanulni helyesen táplálkozni, megfelelően öltözködni egy varánusz torkának elvágásához? Ez is alkotmányba ütközik, mivel saját magukra is veszélyesek, vagyis beszámíthatatlanok abban is, hogy este magába mennyire sózza meg a faszvirslijét, aztán mennyi sört iszik mellé, mielött elindulna trikójában a kocsmába csülköt enni, amellett melyik buzit foglya megdobálni legközelebb tojással, felsem téve a kérdést önmagának, vagyok-e én annyira szakértő és szabad, tiltja-e bármi is írott jogi paragrafus, hogy ólmozott dinnyét vehet a sztráda mellet lékelve, hisy van r'' ;nye is gzereke is, csal'dja, munka ad=ja, kocsija, akkor a dinnze mell;, mehet benyin is, kaka= is, ep;;rt gzomor;rt, ves;;rt, sy\v;rt ]gzse kell menni, ay;rt van a syir;n's taxi, ami mindig r';r, ha nincs ideje ;ppen legurani a syomsy;dos kocsm'ba tablett';rt.

Nergal · http://www.LD50.hu/users/nergal http://nergal.blog.hu 2007.08.24. 15:55:26

Ehhhe! Szép, összeszedett komment, találó mondnivalóval. Kifejtenéd a lényegi értelmét? Jah! És ha lehet, csak magyar billentyűzetet használj, mert bár el tudtam olvasni, nem biztos, hogy mindenki negyed órát akarja böngészi, mi is van odaírva...
süti beállítások módosítása